شهاب در واقع مخفف شناسایی و هدایت استعدادهای برتر می باشد که آموزش و پرورش تصمیم دارد با اجرایی کردن این طرح گامی در راستای شناسایی استعدادهای مختلف دانش آموزان بردارد چرا که معتقد است برگزاری آزمون تنها شناساگر استعداد ذهنی دانش آموزان است در صورتی که شناسایی استعداد می بایست در همه ی زمینه ها انجام گیرد .
دلیل اجرای طرح شهاب، شناسایی استعداد بالقوه دانش آموزان است چرا که آزمون های تیزهوشان و نمونه دولتی تنها هوش ذهنی دانش آموز را می سنجد و از آن جا که دانش آموزان زیادی علاقمند به تحصیل در اینگونه مدارس هستند بنابراین فرصت برای سودجویی برخی افراد و موسسه ها فراهم می شود که با گرفتن مبالغ زیاد از دانش آموزان به آن ها وعده ی قبولی در این مدارس را می دهند. و یکی از مهمترین دلایل حذف آزمون های تیزهوشان و نمونه دولتی در پایه اول متوسطه، دور کردن استرس از دانش آموزان است چرا که نحوه ارزیابی دانش آموزان در امتحانات دوره ی ابتدایی به صورت توصیفی می باشد و این با برگزاری آزمون پس از اتمام دوره ی ابتدایی مغایرت دارد چرا که دانش آموزی که شش سال به صورت توصیفی مورد ارزیابی قرار می گیرد و یکدفعه در معرض چنین آزمون سختی قرار می گیرد دچار استرس و مشکلات روحی می شود.
طرح شناسایی استعدادهای دانش آموزان در هشت زمینه مختلف از جمله:
1- استعدادهای بیانی
2 – استعدادهای محاسباتی
3 – استعدادهای هنروری
4– استعدادهای تجسمی
5 – استعدادهای تربیت بدنی
6 – استعدادهای معاشرت
7– استعدادهای علوم تجربی
8 – استعداد های دینی فرهنگی قابل بررسی است.
اهداف طرح شهاب:
انتظار میرود خانواده های گرامی طی بررسی استعدادهای خاص و علایق فرزندشان تیم آموزشی مدرسه را در هدایت هرچه بهتر دانش آموزان عزیز یاری کنند. جهت ارایه نظرات خود در مورد فرزندان میتوانید به صفحه شخصی دبیران محترم و همینطور مشاور مدرسه مراجعه بفرمایید.
تهیه کننده: زهرا برادران مدیر دبستان