تمرينات هفت‌گانه براي افزايش تمركز كودكان بي دقت

توجه و تمركز، پايه و اساس انجام موفقيت آميز امور روزمره، مطالعه هدفمند و بهينه و همچنين انجام صحيح تكاليف درسي است.

برخي تمرينات و بازي هايي وجود دارند كه والدين مي توانند با كودک انجام دهند تا توانايي تمركز و توجه را در آنان افزايش دهند.

  •  تجسم

از كودك بخواهيد چشمانش را ببندد. سپس تصوير يكي از اشكال هندسي مانند مثلث را در ذهن تجسم كند و بعد از آن با چشمان بسته آن تصوير را روي كاغذ ترسيم كند. از او بخواهيد اين كار را دوباره تكرار كند و تصوير متجسم ذهنش را نقاشي كند، انجام اين كار بدون توجه و تمركز امكان پذير نخواهد بود و اين كار هر چه كندتر صورت گيرد به علت افزايش مدت زمان توجه و تمركز، نتايج بهتري به همراه دارد. در مراحل پيشرفته تر مي توان اشكال متفاوت و پيچيده تري مانند مربع، لوزي، ستاره و … انتخاب كرد.

  •   حدس شكل ها

از كودک بخواهيد چشمانش را ببندد، آنگاه اشكال هندسي را به او بدهيد و از او بخواهيد كه نوع آنها را حدس بزند. در مراحل پيشرفته تر اشكال حيوانات مختلف را به او پيشنهاد دهيد.

  •  تمركز بر دما

دستان كودك را در دست بگيريد و هنگامي كه چشمانش بسته است، دو شی كمي گرم و كمي سرد را در دستانش بگذاريد و از او بخواهيد دمايي را كه احساس مي كند شرح دهد.

  •  تمركز بر صداي محيط

هنگامي كه با كودك به مكان هاي شلوغ مانند پارک، رستوران، ساحل، جنگل و… مي رويد، از او بخواهيد به صداي طبيعت گوش فرا دهد، صداهايي مانند صحبت افراد حاضر در محيط، صداي آب، صداي امواج دريا، صداي برخورد و تماس اشيا، صداي پرندگان و…. اكنون از او بخواهيد هر صدايي را كه مي شنود توضيح دهد. وسايل صوتي – تصويري، انواع سي دي ها و نوارهاي مختلفي وجود دارند كه صداهاي مختلفي از طبيعت هستند و كودك مي تواند اين تمرين تمركز را در خانه انجام دهد.

  • بازي با انگشتان

از كودک بخواهيد انگشتان دستش را باز نگه دارد و با تمركز روي يكي از آنها، آن را خم كند. وقتي تمام انگشتانش را بست، دوباره از او بخواهيد دستش را باز كند و اين بار با تمركز بيشتر يكي از انگشتانش را خم كرده و دوباره باز كند، سپس همين كار را براي انگشت بعد انجام دهد بدون اينكه انگشتان ديگر را خم كند.

  •  تكنيك تنفس

از كودك بخواهيد به آرامي تنفس كند و تا ۰ ۱ بشمارد. عمل شمارش بايد در هر دم و بازدم تكرار شود.

  •     نگاه کردن

شی را در فاصله چند متري كودک قرار داده و از او بخواهيد كه به آن شی بدون پلک زدن نگاه كند. هر چه مدت زمان مشاهده بدون پلک زدن طولاني تر شود تمركز وی را به همان نسبت افزايش خواهد داد.

اين نكته را به كودک يادآور شويد پلک نزدن هميشه خوب نيست و مختص انجام اين تمرين است زيرا پلک نزدن مداوم سبب خشكي، سوزش و خارش چشم خواهد شد. در پايان هر تمرين به نتايج و پيشرفت هاي حاصله كودک نيز توجه داشته باشيد.

تهیه کننده : فاطمه کیقبادی، آموزگار پایه دوم ابتدایی

تأیید کننده : زهرا برادران مدیر دبستان


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 15.3/20